De bedste charterrejse destinationer i Europa når man rejser med børn

Det er så skønt at komme ud og rejse! De sidste mange årtier har charterrejser været en meget populær måde at rejse på. Dette er ikke kun fordi charterdestinationer ofte ikke er mere end et par timers flyvetur fra Danmark, men også fordi man køber en rejsepakke og det kan de fleste gange spare en for en masse planlægning og stress. På den måde kan man bruge sin energi på at fokusere på hinanden, ferien, afslapning og familiehygge.

 

Vi har samlet de bedste charter destinationer i Europa, som er perfekte når man rejser med børn. Vi har delt dem op i to forskellige lister – den første er over “klassikerne” som har været favoritdestinationer for danskere i flere år og den anden er over nye feriedestinationer som er blevet meget populære de seneste år af mange forskellige årsager (vejr, pris, mad, strande, kultur).

 

Klassikerne:

  •  Spanien

  • Grækenland

  • Frankrig

  • Italien

  • Portugal

  • Tyrkiet

 

De nye:

  • Kroatien

  • Bulgarien

  • Makedonien

  • Serbien

Temaidéer til den næste børnefødselsdag

Mangler du temaidéer til den næste børnefødselsdag som nærmer sig virkelig hurtigt? Så har vi samlet en liste over 5 temaer der både er lidt klassiske men også lidt anderledes. Ligemeget hvad du vælger at gå med er det vigtigt altid at inkludere dit barn – hvad har de lyst til? Har de givet udtryk for noget bestemt? Det er i sidste ende dem der skal have en skøn dag der lever op til deres forventninger 🙂 Vi håber denne liste kan give dig inspiration og hjælpe med at gøre dit barns næste fødselsdag en sjov, festlig og i det hele taget skøn oplevelse!

 

1. Din yndlings Disneyfilm

2. Fest i smølfelandsbyen  

3. Tidsmaskinen 

Her tænker vi at man selv kan vælge om man vil klæde sig ud som en person fra fortiden eller en person fra fremtiden – dette er garanteret den sjoveste fest og vil give lejlighed for mange gode snakke. Dette tema anbefales dog til lidt ældre børn.

4. Til eftermiddagste hos dronningen

5. Fødselsdag på værkstedet

Dårligt vejr – hvad kan vi finde på?

Vi valgte at lave et separat indlæg om aktiviteter man kan lave i dårligt vejr – ikke kun fordi der er stor sandsynlighed for at det danske sommervejr kommer til at være ustabilt i sommerferien, men også fordi disse idéer kan bruges året rundt og er derfor meget brugbare. Vi håber de giver god inspiration 🙂

 

 

 1. Lav jeres eget modellervoks. Det er nemt og meget sjovt for børn (og voksne, hvis vi selv skal sige det). Der er rigtig mange opskrifter at finde på nettet og det er slet ikke svært. Når det er færdigblandet er der så mange forskellige figurer man kan lave og børnene vil med garanti få stor glæde af det!

2. Hold en regnvejrs-fest! Pust balloner op og dekorer stuen med ting i regn-tema. Det kan være alt fra skyer og vandpytter til paraplyer. Tag gummistøvler på og spil bordspil. Lav nogle sandwich, køb snacks og kage og lav jeres helt egen lille regnvejrs-picnic.  Vi kan ikke forestille os noget hyggeligere!

3. Lav jeres egen kogebog med familieopskrifter eller yndlingsretter. Det er den perfekte ide til at få tiden til at gå med på en grå, regnvejrsdag og det er noget de fleste i familien vil synes er sjovt og spændende – for ikke at nævne den skønne kogebog man vil få ud af det! Print opskrifterne ud eller få børnene til at håndskrive dem; det vil gøre kogebogen så fin og personlig. Børnene kan være utrolig kreative og de kan uden tvivl lave den flotteste forside. Derudover kan I tage billeder af retter i ender med at lave og klistre dem ind i bogen!

4. Lav jeres egen skønhedssalon. Er du modig nok til at lade børnene eksperimentere med makeup, neglelak og hår-accessories? Det vil nok kræve at du selv er tilstede og sikre dig at neglelakken ikke ender på det hvide gulvtæppe, men det bliver sådan en sjov oplevelse der virkelig kan få familien tæt.

 

5. Spil brætspil. En klassiker, men altid god! Der kommer hele tiden nye, sjove brætspil frem i legetøjsbutikkerne, så I aldrig kommer til at kede jer og holde jer til de samme. Derudover er der næsten altid et rigtig stort udvalg på loppemarkeder.

6. Hvad med et modeshow? I kan bruge gamle aviser (som vi alligevel alle sammen har lidt for mange liggende af) for at lave et kreativt catwalk. Lyskæder kan bruges til at få det hele til at se sjovt og spændende ud og så handler det ellers bare om at give den gas med tøjet! Lav sjove kombinationer, have kameraet klar, brug solbriller, flotte sko, tasker, smykker, hårlak – der er virkelig ingen grænser!

7. Lav jeres egne papirbåde af genbrugsting og lav en papirbåds-konkurrence i vandpytterne udenfor.

8. Marionetteater. Lav jeres egne marionetdukker ud af gamle strømper, stof, papir og garn. I kan gøre det så nemt eller svært som I har lyst til ved både at klistre eller sy og ellers er det bare om at gå igang med showet!

9. Lav jeres egen robot. I kan klistre gamle morgenmads kartoner eller skoæsker sammen og pakke dem ind i sølvpapir. Man kan dekorere med knapper, propper, plastiklåg og alt hvad man kan forestille sig.

10. Lav nogle kort til en I holder af. Til mormor, bedstefar, en ven eller veninde. Man kan være så kreativ og der er ingen grænser. Hvem ville ikke blive glad for at modtage et hjemmelavet kort der er lavet med kærlighed?

Og sidst men ikke mindst; nyd de skønne regnvejrsdage med familien! Nogle gange er der ikke noget hyggeligere end at samles indenfor og nyde hinanden selskab mens det regner udenfor 🙂

Aktiviteter til sommerferien

Sommerferien er en skøn tid som både børn og voksne ser frem til. Det er en perfekt mulighed for at bruge tid sammen med dem man holder allermest af, slappe af, have det sjovt, lave minder, opleve en masse og komme tættere på hinanden.

 

Der er så mange forskellige ting man kan finde på! Hvad man foretrækker kommer selvfølgelig altid an på ens interesser, men vi har forsøgt at lave en liste over aktiviteter som vi mener de fleste børnefamilie kunne få glæde af – om de bor i en storby, lille landsby, om vejret er godt eller dårligt.

 

Her kan du se vores bedste forslag:

 

1. Leg turister i jeres egen by

2. Lav en skattejagt

3. Planlæg et teaterspil

4. Tage på lange cykelture, eventuelt efterfulgt at en picnic ved jeres destination

5. Tag i zoologisk have

6. Byg sandslotte

7. Organiser en lækker picnic med ungernes yndlings sandwich og brætspil. De kan være med til at lave maden/pakke picnickurven og endda klistre navnelapper på deres yndlingsting. Navnelapperne kan bestilles på Labelking.dk i flere forskellige farver og med forskellige mønstre.

8. Tag i forlystelsespark

9. Plant blomster eller andre planter som ungerne eventuelt selv vælger

10. Lav hjemmelavet is

11. Tag på museum – selvfølgelig ikke noget børnene vil synes er kedeligt, men noget de kan få sjove oplevelser ud af. Hvis I bor i nærheden af København så kunne Eksperimentariet være et rigtig et godt forslag, der både kan give lærerige men også sjove oplevelser til alle.

 

12. Tag på stranden eller ud at svømme et sted i nærheden

13. Spil mini golf – det er som regel noget alle kan lide

14. Flyv en drage

15. Køb noget ansigtsmaling og farv sjove ansigter på hinanden

16. Lej i regnen. Sandsynligheden for regn i det danske sommervejr er ret stor, så man kan lige så godt nyde det og hoppe ud i det.

Velkommen

Denne side er fuld af gode ideer til aktiviteter man kan lave sammen med børn. Søger du inspiration til din families næste rejsedestination, tips der kan gøre kuffertpakningen nemmere, ideer til aktiviteter i sommerferien eller til en mørk regnvejrsdag? Temaidéer til den næste børnefødselsdag? Så er du landet det rigtige sted!

 

Vi har prøvet at holde det hele så enkelt og inspirerende som muligt, hvorfor denne side er bygget op som en slags inspirationsbog fuld af billeder som forhåbentlig kan give dig gode idéer til aktiviteter med de små.

 

Vi håber du får glæde af den side, som er kommet til i samarbejde med Labelking.dk. Labelking designer flotte og farverige navnelapper i god kvalitet som kan passe på dine børns ejendele til hver en tid.

 

 

Rigtig god fornøjelse med siden!

 

De bedste hilsener,

Teamet bag pixtures.dk & Labelking.dk