Dårligt vejr – hvad kan vi finde på?

Vi valgte at lave et separat indlæg om aktiviteter man kan lave i dårligt vejr – ikke kun fordi der er stor sandsynlighed for at det danske sommervejr kommer til at være ustabilt i sommerferien, men også fordi disse idéer kan bruges året rundt og er derfor meget brugbare. Vi håber de giver god inspiration 🙂

 

 

 1. Lav jeres eget modellervoks. Det er nemt og meget sjovt for børn (og voksne, hvis vi selv skal sige det). Der er rigtig mange opskrifter at finde på nettet og det er slet ikke svært. Når det er færdigblandet er der så mange forskellige figurer man kan lave og børnene vil med garanti få stor glæde af det!

2. Hold en regnvejrs-fest! Pust balloner op og dekorer stuen med ting i regn-tema. Det kan være alt fra skyer og vandpytter til paraplyer. Tag gummistøvler på og spil bordspil. Lav nogle sandwich, køb snacks og kage og lav jeres helt egen lille regnvejrs-picnic.  Vi kan ikke forestille os noget hyggeligere!

3. Lav jeres egen kogebog med familieopskrifter eller yndlingsretter. Det er den perfekte ide til at få tiden til at gå med på en grå, regnvejrsdag og det er noget de fleste i familien vil synes er sjovt og spændende – for ikke at nævne den skønne kogebog man vil få ud af det! Print opskrifterne ud eller få børnene til at håndskrive dem; det vil gøre kogebogen så fin og personlig. Børnene kan være utrolig kreative og de kan uden tvivl lave den flotteste forside. Derudover kan I tage billeder af retter i ender med at lave og klistre dem ind i bogen!

4. Lav jeres egen skønhedssalon. Er du modig nok til at lade børnene eksperimentere med makeup, neglelak og hår-accessories? Det vil nok kræve at du selv er tilstede og sikre dig at neglelakken ikke ender på det hvide gulvtæppe, men det bliver sådan en sjov oplevelse der virkelig kan få familien tæt.

 

5. Spil brætspil. En klassiker, men altid god! Der kommer hele tiden nye, sjove brætspil frem i legetøjsbutikkerne, så I aldrig kommer til at kede jer og holde jer til de samme. Derudover er der næsten altid et rigtig stort udvalg på loppemarkeder.

6. Hvad med et modeshow? I kan bruge gamle aviser (som vi alligevel alle sammen har lidt for mange liggende af) for at lave et kreativt catwalk. Lyskæder kan bruges til at få det hele til at se sjovt og spændende ud og så handler det ellers bare om at give den gas med tøjet! Lav sjove kombinationer, have kameraet klar, brug solbriller, flotte sko, tasker, smykker, hårlak – der er virkelig ingen grænser!

7. Lav jeres egne papirbåde af genbrugsting og lav en papirbåds-konkurrence i vandpytterne udenfor.

8. Marionetteater. Lav jeres egne marionetdukker ud af gamle strømper, stof, papir og garn. I kan gøre det så nemt eller svært som I har lyst til ved både at klistre eller sy og ellers er det bare om at gå igang med showet!

9. Lav jeres egen robot. I kan klistre gamle morgenmads kartoner eller skoæsker sammen og pakke dem ind i sølvpapir. Man kan dekorere med knapper, propper, plastiklåg og alt hvad man kan forestille sig.

10. Lav nogle kort til en I holder af. Til mormor, bedstefar, en ven eller veninde. Man kan være så kreativ og der er ingen grænser. Hvem ville ikke blive glad for at modtage et hjemmelavet kort der er lavet med kærlighed?

Og sidst men ikke mindst; nyd de skønne regnvejrsdage med familien! Nogle gange er der ikke noget hyggeligere end at samles indenfor og nyde hinanden selskab mens det regner udenfor 🙂